PixelImage

På denna sida ansvarar lokalföreningen för innehållet.

Nytt år med nummer 2018 i kalendern

uppdaterat 2018-01-24
Stenbron 2018

Nu börjar informationen om våra aktiviteter. Det är inte så många men några resealternativ kommer upp tillsammans med information om Skandiamäklarnas framträdande på årsmötet den 20 mars.

Återkommande är att Länsförsäkringar Fastighetsförmed-ling har förlängt sitt erbjudande om "Dolda Fel"-försäkringen till under hela 2018.  Se nedan.
___________________________________

Tag hand om dig själv - innan någon annan gör det är rubriken på informationen från Familjens Jurist enligt följande inbjudan

Inbjudan

Ni kan även anmäla er till vår ordförande Wille Osterman 070 - 640 50 92
_____________________________________________

En annan aktivitet är Bomässan 3 - 5 november i Rackethallarna på Våxnäs där två personer går in gratis mot uppvisande av giltigt medlemskort.
___________________________________

Här är erbjudandet från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för våra villaägare

Den går även ut på Facebook....därav utseendet
___________________________________________________

Nu finns information om aktiviteter att ladda ner 

Vi har haft årsmötet med i år bra information från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling & Bank samt OBM-guppen.

Kunde kanske ha varit mer besökare eftersom informationen om "Försäljning av villafastighet" var intressant

Grannsamverkan
Det behövs ständigt denna påminnelse om det som hände för en tid sedan och hur snabbt det klarades upp tack vare samverkan och engagemang. Klicka på bilden för mer info.

Som förut presentkort vid nyteckning av medlem från denna hemsida vilket från och med idag görs enklast genom att klicka i den stora rutan överst i H kolumn eller från "Ny medlem" i V kolumn på Facebooksidan.

!! Vi söker fortfarande nya ledamöter till styrelsen !!

Intresserade medlemmar hör av sig till vår ordförande Wille Osterman om ni vill komma och kolla vad vi sysslar med. Tel 070-6405092 eller via e-post wille.osterman@gmail.com Närmaste möte är den 16/5 med början kl 18:00
Vi vill även har förslag från er medlemmar om vad styrelsen ska arbeta med 2017.
Ta chansen! Bland de som skickat in förslag drar vi en vinnare per kvartal som får 2 lotter.
Skicka förslag till villa.karlstad@gmail.com

Välkomna att boka släpkärra med huv hos Stuvbutiken på Våxnäs på telefon 054 18 11 97, se öppettider här
Vår andra uthyrare av våra släpkärror, (SWESAFE AB) har bytt namn till CERTEGO AB med samma tel nr 054-19 55 50 och samma plats (mitt emot Willys)

Vårt telefonnummer är 070-831 88 85 med nytt abonnemang så jag tror att det fungerar bättre, både med tal och sms.  Vår e-postadress är som förut villa.karlstad@gmail.com.


Vårarbete i trädgården och kontroll av underhåll

Det är dags att planera för underhållsarbete och få god hjälp hjälp av de dokument som vi tillhandahåller för våra medlemmar. Klicka på bilden.  Vi kan alltid diskutera behovet av olika aktiviteter på Facebook.   Dränering, rensa hängrännor t ex.

Ett bra argument för att bli medlem i Villaägarna i Karlstad är:
- vid oenighet om byggarbetet - ring Villaägarnas jurister - gratis för medlemmar. Fråga om nästan vad som helst.
Ni kan också höra av er till oss här lokalt - Vi har fortsatt en ganska hög kompetens inom fastighetsområdet.

Använd medlemskapet som egen "byggfelsförsäkring" för 395:-/år vid, vid nyteckning, för entreprenader av alla de slag. Medlemmar får gratis råd om ByggJuridik&Teknik

Anmäl Er här på vår hemsida får Du/ni dessutom ett presentkort.  Vaddå presentkort?  Jo ett med 300:- hos CentrumKarlstad och ca 130 butiker att välja från.!

En mycket aktuell fråga i många kommuner är, och kommer inom de närmaste åren att bli, den om enskilda avlopp.  Här en liten skrift som manar till eftertanke för ägare av fastighteter utan kommunalt vatten och avlopp - Ladda ner, begrunda och kom överens med kommunen om vad som kommer att gälla.
gallerkärraTäckt kärra       villakortet
Vi här i Karlstads kommun, med ca 3000 medlemmar, är en av åtta lokalavdelningar i Värmland som tillhör Villaägarnas riksförbund. Villaägarna erbjuder kostnadsfri rådgivning inom juridik, byggteknik, boendeekonomi, energi mm. Se det som en extra villa- och "byggfelsförsäkring" för 405:- per år när ni skall bygga om/till, kanske ett  Attefallshus - eller om något annat skulle hända med ditt boende och Du behöver hjälp vid kontakter med olika myndigheter eller vid problem med tolkning av resultatet av olika byggentreprenader.
Dessutom tillgång till släpkärror och många företagsrabatter

Vårt avgiftsfria Villakortet, MasterCard, ger 1% rabatt på allt Du betalar med det och där finns även många företagsrabatter.

Vid funderingar före, under och efter byggandet titta i denna länk för stora å små entreprenader Garanterat - Renoverat.  Mycke' hjälp att få för våra medlemmar.....till och med en kollektiv skadeförsäkring upp till 500 000:- efter komplettering av grundskyddet.

"Mindre" byggentreprenörer kan utnyttja medlemskapets kostnadsfria rådgivning till "enkel" byggfelsförsäkring genom att ge beställaren ett medlemskap (om de inte redan är det) - kolla här hur Du/ni gör

Information kan även finnas under knappen Nyheter och övriga upplysningar läggs kontinuerligt in under fliken Informationsmaterial