PixelImage

Debatt och opinionsbildning

Debatt och opinionsbildning

Vi jobbar för dig som bor i villa. Vår vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus.

Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo i sina hus.

Läs om var vi står i några av de frågor som är viktigast för oss just nu. Välj område via menyn till vänster. Och kom ihåg att du också kan påverka!

Ta hjälp av Villaägarna!

Vill du påverka politiska beslut som rör ditt villaboende? Vi kan ge råd och tips när du ska komma igång med ditt påverkansarbete. Vi kan också stötta med konkreta åtgärder, som ett medieutspel eller PR-arbete. Det vi kan ge är hjälp till självhjälp, Villaägarna tar inte över ansvaret för att driva frågan. Välkommen att höra av dig!

Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • lars-göran
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  lars-göran 2015-01-22
  Hej!
  Börjar tröttna nu, har bytt till gensidige och avslutat autogiromedgivandet till moderna som ni sa lik förbannat kommer det fakturor på försäkringar i moderna, ringde och det sas att det va normalt när man avbrutit medgivandet nu har ja fått påminnelse. Jag skulle ju inte behöva göra något. Ska jag få betalningsanmärkning pga av detta? Varför skrivs det ingen info någonstans eller är jag ensam om detta?
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2015-01-19
  Svar till Tommy Grändefors.

  Hej!

  Det verkar som att något har blivit fel här, vilket vi beklagar. Vi ser till att ditt ärende omgående blir löst via Villaägarnas Försäkringsservice.

  Med vänliga hälsningar

  Villaägarnas Riksförbund
 • Tommy Grändefors
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Tommy Grändefors 2015-01-18
  kr i påminnelseavgift om jag inte betalar. Jag har faktiskt försökt komma i kontakt med er via telefon ett tiotal ggr men jag kommmer inte ens i en telefonkö. Får bara automatiskt svar att jag ska försöka igen senare.
  Ni hävdar att ni ser till medlemmmarnas bästa. Hur fan kan ni göra det genom att ställa till med kalibalik vid byte av försäkringsbolag, inte svara i telefon, skicka saltade fakturor och hävda godkännanden som inte existerar?
  Ni borde fan skämmas!
 • Tommy Grändefors
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Tommy Grändefors 2015-01-18
  Fick en faktura från er i fredags (16/1) på nyteckning av bilförsäkring (1 år) genom Gjensidige. Det står "Tack för att du har valt att teckna Villaägarnas försäkring". Summan är på 2347 kr och jag måste betala den senast 2015-01-29, annars får jag en påminnelseavgift på 50 kr.
  Några anmärkningar:
  1. Jag betalade redan min försäkring den 4/7 till Er genom Moderna försäkringar. Totalt 1583 kr för samma villkor.
  2. Jag har inte valt att teckna någon ny försäkring genom Er, ändå så hotar ni med 50
 • Madeleine Wäli Arvidsson Inlägg : 1
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Madeleine Wäli Arvidsson 2014-12-16
  Hej Leif
  Ja, Villaägarna kommer att fortsätta att följa upp kommunernas kostnader och även krav för att få startbesked för uppförande av Attefallshus. Att några kommuner har justerat sina avgifter och att en ny utredning är tillsatt där tiden för att få ett startbesked är föreslagen till tre veckor är resultat som kommer av vår utredning.
  Madeleine Arvidsson Wäli
 • Leif Elmik Inlägg : 3
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Leif Elmik 2014-12-16
  Jag såg i TV-programmet Äntligen hemma under V450 som handlade om Attefallshus. Där framgick det att kommunerna tar 1100-18000:- för att hantera ärendet och lämna ett byggstartbesked. Kommer Villaägarna att följa upp de oskäliga kostnaderna för få ett byggstartbesked?
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2014-12-11
  Hej Johan,
  Villaägarna anser att infrastruktur, som vägar, ska finansieras med offentliga medel eftersom det är något som alla kommuninvånare har nytta av. Det synsättet ligger till grund för vårt opinionsarbete mot gatukostnader där enskilda fastighetsägare kan tvingas betala flera hundratusen kronor för att bekosta nya och upprustade gator inom ett område.