PixelImage

Debatt och opinionsbildning

Vi jobbar för dig som bor i villa. Vår vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus.

Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo i sina hus.

Läs om var vi står i några av de frågor som är viktigast för oss just nu. Välj område via menyn till vänster. Och kom ihåg att du också kan påverka!

Ta hjälp av Villaägarna!

Vill du påverka politiska beslut som rör ditt villaboende? Vi kan ge råd och tips när du ska komma igång med ditt påverkansarbete. Vi kan också stötta med konkreta åtgärder, som ett medieutspel eller PR-arbete. Det vi kan ge är hjälp till självhjälp, Villaägarna tar inte över ansvaret för att driva frågan. Välkommen att höra av dig!

Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2014-07-02
  Vi jobbar mycket riktigt för lägre energikostnader för hushållen. Två saker gör elen onödigt dyr: för generösa regler för elnätbolagen och höga konsumtionsskatter i konsumentledet. Efter flera års hårt arbete av oss har regeringen gått med på att skärpa regelverket i elnäten, vilket hejdar prisutvecklingen i elnäten framöver. Vi fortsätter jobba för lägre skatter i kundledet. Oavsett vad man tror att en återreglering av elmarknaden får för effekter, det är inte en framkomlig väg. /Jakob Eliasson
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2014-07-02
  Kampen för billigare el var något föreningen snabbt skröt om när jag gick med. Mitt problem är bara att villaägarna inte kämpar för ett förstatligande av elen. Den billigaste elen kommer alltid med statligt monopol. Det finns otaliga studier med jämförelser både i Sverige genom tid och mellan olika länder. Ni har kämpat för "valfrihet" inom elen, INTE för billigare och miljövänligare el. Ljuger ni eller kollar ni bara inte upp fakta innan ni kämpar för något? Jag är smått besviken.
 • Håkan Jenestrand Inlägg : 0
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Håkan Jenestrand 2014-07-01
  Jag kom att tänka på att ingen har reagerat över att penningvärdet för köpesumman för t ex en villa stiger med tiden och att hänsyn till detta borde tas vid en försäljning.
  Säg att jag köper en villa 1982 för 550000. Säljer jag den idag för 4500000 får jag betala 22% i skatt på 3050000.
  Jag menar att man måste ta hänsyn till penningvärdet idag för de 550000 (1454130) kronorna när man räknar ut vinsten.
 • Rolf Holm Inlägg : 1
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Rolf Holm 2014-06-27
  Telia lurar kunder på i-netavgifter. Vid övergår till ADSL eller fiber fortsätter de med internet avgift på fast telefoni, om det inte sägs upp. Vem förstår att det är separata avtal? Att man har kvar denna kostnad syns först då man säger upp Telias bredband och inetkostnad ligger kvar på fast telefoni. Hur många betalar dubbla avgifter?
 • Rolf Holm
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Rolf Holm 2014-06-27
  Telia lurar gamla kunder på internetkostnad. Man betalar för ett internet abonnemang. Övergår man till Bredband (ADSL) avbokas gammalt internet inte automatiskt. Utan avbokning ligger den gamla internetkostnaden på räkning för fast telefoni i flera år. Byter man bredbandsleverantör och säger upp bredbandsavtalet, så måste man aktivt säga upp gamla internet avtalet annars ligger det kvar. Med e-betalning syns inte denna kostnad utan koll av specifikation. Vem förstår skillnad på bredband och inet
 • Sandström
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Sandström 2014-06-25
  Visst är det bra med en förening som bevakar våra intressen på den politiska arenan gällande skatter, avgifter osv och jag läser varje nummer av tidningen med intresse. MEN.....att se reklam för påslakanset för över tretusen kronor styck för mig att undra.... "Ljust och fräscht-trenden" verkar vara det som får flest röster detta supervalår. Bara en liten tanke när exempelvis fastighetsavgiften diskuteras....
 • Eriksson
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Eriksson 2014-04-11
  Jag vill ta upp vad intresseorganisationen Sveriges kommuner o landsting har i kikaren då dom är rådgivande till kommunernas miljökontor. Tillsynsavgift för näringsfastighet t.ex . Om man hyr ut ett hus och ej bor i del av huset då klassas det som näringsfastighet, eller om man sätter upp en s.k Attefallshus och hyr ut det då är det en näringsfastighet.
  I Karlskrona vill miljö och byggnadskontoret ta ut en avgift på 3000kr per år. Men kommer bara var tredje år och kontrollerar hur du sköter dej.
12