PixelImage

Debatt och opinionsbildning

Debatt och opinionsbildning

Vi jobbar för dig som bor i villa. Vår vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus.

Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo i sina hus.

Läs om var vi står i några av de frågor som är viktigast för oss just nu. Välj område via menyn till vänster. Och kom ihåg att du också kan påverka!

Ta hjälp av Villaägarna!

Vill du påverka politiska beslut som rör ditt villaboende? Vi kan ge råd och tips när du ska komma igång med ditt påverkansarbete. Vi kan också stötta med konkreta åtgärder, som ett medieutspel eller PR-arbete. Det vi kan ge är hjälp till självhjälp, Villaägarna tar inte över ansvaret för att driva frågan. Välkommen att höra av dig!

Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-09-21
  Hej! I ett redan fullbyggt villaområde vill kommunens byggbolag bygga lägenheter på ett område (Algusered-Särö) som nu till hälften är bebyggt med dagis och resten obebyggt. En medborgardialog förekom inte projektet. Tidigare bildades "Särö Framtid" (www.sarosframtid.se) för att bevaka kommunala och andra planer. Alla är obligatoriskt anslutna till en Vägförening. Jag vill minnas att det för länge sedan ochså fanns en villaförening anslutan till Villaägarna. Förslag till organisation av dialog.
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-09-15
  Hejsan
  Jag har använt brabyggare vid 2 tillfällen nu och anlitat företag som har bra referenser till bla takbyte.

  Båda företagen har visat sig vara rena klåpare med dåligt utförande och inte färdiga inom rimlig tid.

  Det andra företaget jag anlitade visade sig dessutom ge en ungefärlig tidsuppskattning i kombination med rörligt pris och överskred detta med 110% och tror dessutom att de ska få betalt för tiden! Är det några andra som också haft dålig erfarenhet från brabyggare?
 • Jakob Eliasson Inlägg : 30
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Jakob Eliasson 2016-09-12
  Hej Anonym.
  Att flyttskatterna stryper rörligheten på bostadsmarknaden är vedertaget. Flyttskatt är ett samlingsnamn på kapitalvinst-, uppskovs-, lagfarts- och pantbrevsskatt. Villaägarna arbetar för sänkta flyttskatter, finansierat med lägre ränteavdrag på nyupptagna lån.
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2016-09-12
  Frågan om "Flyttskatt" dyker numera upp lite varstans i debatten. Smart namn av de starka lobbygrupperna i Stockholm. Sanningen är dock att det finns ingen flyttskatt utan en helt rättfärdig skatt på vinsten.
  Att någon skulle avstå försäljning på grund av 22% skatt på den vinst man gjort är helt tagit ur luften.
  Man avstår försäljning av villan eftersom det inte finns tillräckligt med attraktiva hyresbostäder.

  Medlem som är för rättvisa skatter
 • Lisbeth Enander Inlägg : 2
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Lisbeth Enander 2016-06-23
  Hej Jacob, lyssnade på ditt inlägg i radio Halland och där hade du ett bra förslag från Norge där man bygger villor med uthyrningsdel som jag efterlyst länge men som inte verkar byggas i Sverige. Fram till 1940-talet var det en inte ovanlig bostadsmodell. Skattesystemet är väl i och för sig inget hinder att bygga så idag men en affärsidé som inte tillämpas i dagsläget men som säkert vore bra.
 • Jakob Eliasson Inlägg : 30
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Jakob Eliasson 2016-06-22
  Hej Lisbeth! Så tyst är det inte: http://t.sr.se/28N6kps Men du har rätt i att regeringens förslag inte löser särskilt mycket av problemet! Lägre flyttskatter överlag krävs!
  /Jakob Eliasson
 • Lisbeth Enander Inlägg : 2
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Lisbeth Enander 2016-06-22
  Det är väldigt tyst om uppskovsskatten från Villaägarna.
  Att ta bort taket för uppskov kommer inte att påverka flyttkedjor i storstadsområden. Om du säljer den stora villan och flyttar till en bostadsrätt får du förutom högre hyra en uppskovsskatt på 1250 kr per månad om du har en vinst från villan på 3 miljoner, inte ovanligt i storstäderna om du ägt villan i 25-30 år. Denna skatt ska du betala till döddagar så länge du bor i din lägenhet, samtidigt som din pension är 60% av tidigare inkomsten
12