PixelImage

Press

Här hittar du information och nyheter från Villaägarna i form av pressmeddelanden, debattartiklar, utredningar, videomaterial och bilder. Pressrummet fungerar också som en uppsamlingsplats för vår digitala närvaro, t ex på Twitter och Facebook. 

Presskontakt

Alexandra Svenonius 

Kommunikationschef

073-267 10 15

Alexandra.Svenonius@villaagarna.se

Senaste nytt från Villaägarna 


 • Minska tvister med Hantverkarformuläret 2017-11-20

  Du vet säkert att skriftliga avtal är bäst när du beställer hantverkartjänster. Men att skriva avtalen är inte alltid så enkelt – ladda därför ner och använd Hantverkarformuläret så blir det mycket enklare.  

 • Tunt med besked om Halmstads chockhöjda tomträttshyror 2017-11-17

  Hundratalet Halmstadbor fick vänta förgäves på klara besked från politikerna om kommunens prissättning för tomträttshyror och friköpspriser. Villaägarna fortsätter därför att driva på för att Halmstads kommun ska se över sina regler. Vi arbetar även...

 • SvD Debatt: ”Justitieministern måste lösa problemen för tomträtt” 2017-11-16

  Regeringen bör förverkliga framtagna förslag för tomträtter. Dagens stora brister  i regelverket för tomträttshyror och lapptäcke av kommunala regler föder en osäkerhet som medför  onödiga risker för både boende och byggare. 

 • Räntekollen: Bäst och sämst ränta oktober 2017 2017-11-16

  Villaägarnas boendeekonom Håkan Larsson har granskat bolåneräntorna under oktober och bankernas kvartalsrapporter. Han konstaterar att bankernas vinsters all-time-high inte tar slut.

 • Tomträtter: Tuffare låneregler – gör det svårare att friköpa 2017-11-14

  Tuffare låneregler gör en lagändring hyrestak för tomträtter än mer viktig – och akut! Nya amorteringskravet gör det dessutom än svårare för småhusägare som vill friköpa marken för att trygga sin ekonomi. 

 • Gärna amorteringskrav – men smartare och flexiblare 2017-11-13

  Den 13 november sände Finansinspektionen sitt förslag till skärpta amorteringskrav till regeringen för godkännande. Vi på Villaägarna är positiva till amorteringskrav men det här förslaget kommer inte åstadkomma mer än en ännu trögare bostadsmarknad...

 • Nu är vinnarna utsedda – gissade du rätt antal mynt? 2017-11-09

  Tack alla ni som tävlande i vår monter på mässan Hem, villa & bostadsrätt i både Stockholm och Göteborg. 

1234567...