PixelImage

Medlemsfråga

Isolera golv i uterum

Anonym 2011-06-16
Byggnadsteknik

På baksidan av vårt hus skall vi bygga ett trädäck/uterum. Huset är 14 meter brett och ena sidan (7m) skall bli trädäck och andra sidan skall bli uterum. Då vi ska ha trall både på däcket och i uterummet tänkte jag bygga allt på samma gång. Problemet är bara att jag vill isolera golvet i uterummet innan jag lägger trallen men då kommer ju isoleringen bli blöt om det kommer regn innan jag fått till uterummet. Det kommer förmodligen dröja då vi inte ansökt om bygglov ännu.
Golvet kommer bestå av trall på reglar, bärlinor och plintar.

Finns det möjlighet att i bjälklaget lägga i någon sorts isolering som tål väta men som ändå isolerar när väl rummet kommer på plats?
Mvh Peter

3114 visningar
0 kommentarer

Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.

 • Rådgivare svarar

  expert
  expert

  Ämnesområden: Rådgivning

  2011-06-28

  Hej,
  Cellplast kan tänkas tåla väta till viss del.
  Det bästa blir annars att först lägga trall som vanligt utan att isolera. När ni fått bygglov så kan du skruva upp trallen, isolera bjälklaget och skruva tillbaks trallen. Tänk dock på att det bildas springor mellan trallen, vilket medför att det kan vara svårt att håla rent.
  Om konstruktionen i övrigt tillåter det så kan du bygga lösa trallsektioner som är 0,5 eller 1 meter breda som går att lyfta bort och lägga tillbaks. Då är det enkelt att både isolera och städa.

  Om du läser en fråga som någon annan har ställt, tänk då på att svaret kanske inte är tillämpligt i ditt fall, då förutsättningarna kan skilja sig åt.