PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:d9002772-607f-e711-8101-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Vad har grannen för ansvar för sitt träd

Anonym 2017-08-12
Juridik
Hej.
Min granne har en stor lind som tränger in på min tomt. Den har också tagit sig genom den mur som finns vid tomtgränsen. Förutom att muren med största sannolikhet kommer att rasa faller det ner stora döda grenar på min tomt. Eftersom trädet får södersol från min tomt drar det sig mer och mer över tomten vilket utgör en fara då grenarna faller ner. Faran är störst för mina barnbarn som så klart vill leka i trädgården när de är här på besök. Det känns inte rätt att tvinga dem att ha hjälm när de vistas i trädgården. Vad har grannen för ansvar i sådana här fall? Min bortgångne man hade ett samtal med honom för några år sedan då vi såg att det fanns mycket som var dött i trädet, men han ville inte åtgärda problemet. Då den här sommaren har varit tämligen blåsig har det börjat falla ner rejält stora grenar och jag känner att något måste göras. Kan tillägga att muren är grannens men att det som nu rasar i den faller även på min tomt.
Tacksam för svar på en lösning och vad som gäller juridiskt. Bifogar bilder på en nerfallen gren och hur en del av trädet ser ut.
Vänliga hälsningar
Britt-Marie
53 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.