PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:1fed60b4-133b-e711-80f3-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Fiberkanalisation / Fiber anslutning i samfällighet

Fredrik Johanson 2017-05-17
Juridik
Hej!

Vi har köpt ett hus i en samfällighet där samfälligheten några år innan vi flyttade in har lagt ner fiber. Han som ägde huset när detta gjordes var inte intresserad av att få in fiber i huset. Enligt samfälligheten så togs det ett beslut att det ändå skulle läggas ner fiber till varje tomtgräns. Nu när jag försöker hitta kanalisationen till vårt hus hittar jag den inte.
Samfälligheten säger att det är något mellan mig och den tidigare fastighetsägaren (Inte han som bodde här när de lade ner fibern, vi köpte av en annan) Jag har varit i kontakt med företaget som fick upphandlingen av föreningen. De har vart här och mät men ej hittat kanalisationen. Själv har jag grävt samt sågat upp asfalten på våran uppfart utan att finna fibern.
Det verkar inte finnas någon dokumentation på vart fibern är ner lagd. Samfälligheten är ägare till fibernätet men vill som sagt inte ha något med min anslutning att göra.

Det jag undrar är vem ligger ansvaret på att ha reda på vart fibern går? Är det jag som fastighetsägare eller är det samfälligheten eller kanske rent av företaget som grävde på uppdrag av samfälligheten?

Vi vill gärna koppla på oss på fibern då vi idag står utan bra uppkoppling samt bara kan titta på tv från bredbandet då det inte fanns någon antenn i huset när vi flyttade in.
62 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.