PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:7a62b2cf-fcaf-e711-810c-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Kommunens ansvar dagvatten

Peter Blomqvist 2017-10-13
VVS
Hej,
Jag bor i en villa från 1915 inom Gävle kommuns verksamhetsområde för VA. Fastigheten ligger lågt och vid stora regnmängder och kraftig snösmältning så kan inte vårt dagvatten ta vägen någonstans. Vårt tomt blir uppsamlingsplats för dagvatten från fastigheter runt omkring. Varje år tränger därför vatten in i vår källare. Jag har funderat på att dränera och bygga stenkista men det kommer inte göra någon nytta om inte vattnet i stenkistan kan pumpas vidare. På vår gata finns inget dagvatten utan närmsta dagvattenbrunn ligger ett kvarter bort.
Därför undrar jag hur långt kommunens ansvar i denna fråga kan sträcka sig. Kan jag förvänta mig att kommunen tar hand om mitt överskottsdagvatten på gatan intill min fastighet? Eller riskerar jag att få betala ledningar till närmsta dagvattenbrunn ett kvarter bort?
Mvh
Peter
48 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.