PixelImage
Sök bland frågor & svar
CWPID:4804e781-8998-e711-8106-0050568464be
Hittar du inte vad du söker efter? Ställ en fråga till våra experter här!

Medlemsfråga

Fukt/ångspärr i badrumstak eller ej?

Erik Mikael Göransson 2017-09-13
Byggnadsteknik
Hej.
Efter att ha letat runt på alla möjliga olika forum på nätet och fått så mycket olika svar så tänkte jag ställa frågan här med mitt specifika problem.
Håller på att renovera badrummet och funderar över det här med fukt och ångspärr, Mitt badrum ligger på entreplan och direkt ovanför det så ligger badrummet på övervåningen med dess fuktspärr i golvet. Jag har nu sänkt innertaket för att sätta in spotlights (led) samt så har jag ventilationsröret som går ut . Har tänkt att sätta in gipsskivor i taket sedan. Det blir då en luftspalt på ca 40 cm mellan reglarna för mitt nya innertak och undersidan på golvet för badrummet uppe. Det är gjort av träspont och sedan har de gjutit ovanpå det. Så nu till frågan, ska man då sätta in en ångspärr här eller bara fuktspärr i taket eller ska man inte ha något av dessa eller hur gör man för att det ska bli så bra som möjligt. och ska man rent av lägga isolering här. Det var inte det innan ska tilläggas men huset är från -56.
mvh
En som hoppas bli klokare.
34 visningar
Ikon hus
Medlem? Logga in och se svaret nu
Klicka här för att logga in och se expertsvaret direkt. Som medlem i Villaägarna får du kostnadsfri rådgivning inom bland annat juridik, byggnadstekinik, arkitektur, lantmäteri, boendeekonomi, energi, vvs och trädgård.
Ikon lampa
Ej medlem? Se expertsvaret under 24 timmar! Klicka här.
Notera - vill du även se och ladda ner våra dokument - så måste du vara inloggad medlem.