PixelImage

Våra expertrådgivare

Så arbetar våra expertrådgivare

Vi har Sveriges mest kompletta expertrådgivning för småhusägare - som medlem får du tillgång till kostnadsfri expertrådgivning inom allt som rör ditt hus. Här beskriver några av våra expertrådgivare hur de kan hjälpa dig.

Förbundsjurist 

Vår förbundsjurist Karin Hägglöf tipsar att du om medlem kan kontakta rådgivningen i förebyggande syfte - för att undvika problem som uppstår när testamente och andra familjerättsliga handlingar inte är upprättade.

Om att anlita hantverkare och att renovera

Terese Wallinder poängterar bland annat vikten av att du kontaktar rådgivningen innan du anlitar hantverkare. På så sätt kan du undvika problem under arbetets gång.

Vanliga frågor om plan- och byggfrågor

Möt våra byggnadstekniker Malte Rungård och Patrik Wendelius: 
"- Vi vill att våra medlemmar ska se oss som den där kunniga släktingen som man bara kan ringa och fråga!" Vi erbjuder en oberoende rådgivning där du kan få hjälp.

Möt vår jurist Tomas

Tomas är jurist och vår specialist på bygg- och planfrågor. Han får ofta frågor om vad en granne bygger vilket kan vara allt från enkla frågor till uppgifter som kräver större utredningar. 

Viktiga frågor om fastighetsjuridik

Stina Schmerer berättar bland annat vad som är viktigt att tänka på när du köper och säljer hus.

Möt Sofia - ansvarig för Samfällighetsservice

Vanliga frågor som Villaägarnas Samfällighetsservice får är frågor om stämmor - med vårt serviceavtal får en samfällighets styrelse ett stort stöd och hjälp. 

Se de här och Villaägarnas andra filmer på youtube.com/villaagarna