PixelImage

Bygga: Anlita en arkitekt - 5 goda råd

Arkitekt: Anlita en arkitekt - 5 goda råd

Här har du 5 goda råd när du anlitar en arkitekt.

 1. Tänk efter före.
  Utbyggnad, ombyggnad, trädgårdsplanering eller alltihop? Vad behöver just ni för att vardagen ska fungera? Titta på och fotografera hustyper, utbyggnader och byggnadsdetaljer du gillar.
 2. Hitta arkitekt.
  Gå in på www.arkitekt.se/arkitekt.nu. Där kan du söka efter en arkitekt som specialiserat sig på just det du behöver hjälp med. Där kan du också kostnadsfritt beställa en tryckt guide till många av landets arkitekter.
 3. Våga välja rätt.
  En bra arkitekt är engagerad och lyhörd för dina behov, samtidigt som hon eller han ser helheten och kan komma med andra förslag och lösningar. Kanske visar det sig att ni bara behöver hjälp med ritningar för bygglov.
 4. Skriv ett avtal.
  Kom överens i förväg, skriftligt, om uppdragets omfattning och kostnad. Arkitekten kan också fungera som projektledare och kvalitetsansvarig och ha kontakter som kan effektivisera bygget, vilket spar både tid och pengar.
 5. Ritningar är inte allt.
  Ritningar och skisser är arkitektens sätt att tydliggöra och presentera sitt förslag för dig som uppdragsgivare. För att göra ritningar kostar det tid i form av möten, platsbesök och diskussion för att utforma.

Vill du veta mer?

Arkitekten ser lösningarna