PixelImage

Inredning: Förvara mera

Förvara mera

Ge prylarna utrymme i lådor, bakom dörrar och i snygga boxar 
– här är idéer som minskar röran i ditt hus. 

förvara mera byrå

5 steg till ett stökfritt hem
1. Det finns ingen genväg – rensa! Ta för vana att minst en gång om året sortera bland kläderna i garderoben och bland prylar du inte använder. Kanske kan du till och med tjäna en slant på ditt avlagda genom att sälja på t ex Blocket.

2. Planera och organisera förvaringen i alla hemmets rum. Fundera ut hur du på smartaste sätt kan skapa ytor för förvaring – kanske en snygg bokhyllevägg, en skrivhörna med hurtsar och hyllor, sopsorteringsplats i köket eller garaget, osv. Glöm inte utrymmen som under trappan, kattvinden, ovanför dörrar och ovanpå garderober!

3. Se till att ha tillräckligt många skåp och lådor att stoppa undan sakerna i – det ser genast mycket prydligare ut om prylarna inte syns!

4. Var sak har sin plats! Märk gärna lådor och skåp, så blir det enkelt för hela familjen att hitta och placera saker rätt.

5. Vitt vitt vitt är förstås alltid stilrent och ger ett intryck av ordning. Men vill du maxa förvaringen samtidigt som du skapar ett ombonat hem, satsa på boxar med färg och mönster, låt gamla resväskor rymma dvd-filmerna eller strumporna och leta på loppis efter gamla linneskåp som du själv kan dekorera och förvandla till personligt skoskåp, exempelvis.

Text: Lotte Ivarson Sandén