PixelImage

Golvvärme: Svaren du behöver

Golvvärme - svaren du behöver

Hur bra är det egentligen med golvvärme? Hur stor är risken för kondens? Vad kan du kräva för temperatur och är det en bra idé att lägga in golvvärme? Här får du svaren!

Ersätta elementet med golvvärme

Gör om hallen och är lite inne på att ersätta elementet med golvvärme. Vi har ett system med jordvärme så temperaturen ut på slingan är någonstans mellan 45 och 50 grader. Kan man man koppla på golvvärmen på röret där elementet sitter idag eller måste man dra fram en helt ny slinga till rummet?

Läs svaret här!

Får en byggfirma lägga golvvärme i badrummet?

Och sedan kontakta en elfirma som kopplar in den? Ingen dokumentation görs av mätning på golvslingan mer än ett separat papper där elfirman skriver att värmekabel i golv testats av installatör efter inspackling.

Läs svaret här!

Risk för kondens med golvvärme?

Vi har börjat fundera på golvvärme. Min fråga är nu om det finns stor risk att vi kommer att få kondens på fönstren och hur vi i så fall kan göra för att förhindra detta problem?

Läs svaret här!

Golvvärme under klinkers

Vi ska renovera inklusive byta golv i dusch samt tvättstuga efter fuktskada pga gamla golvbrunnar. Idag har vi plastmattor och tänker lägga klinkers. Lämpligt med golvvärme eller bättre utan?

Läs svaret här!

Golvvärme - vilken temperatur kan vi kräva?

Vi har en villa som är tre år gammal och vi har en IVT-luftvärmepump och vattenburen golvvärme. Vilken golvvärme-temperatur i golvet kan vi kräva?

Läs mer här!

Dubbelt lager gips - försvårar det för värmen att ta sig ut?

Vi valde golvvärme både i bottenplattan och i entréplan. Har de gjort fel som lagt dubbelt lager gips innan trägovlet? Försvårar detta för värmen att ta sig ut och i så fall var tar värme vägen?

Läs mer här!