PixelImage

Inredning: Skapa gröna blickfång!

Skapa gröna blickfång!

Känns hemmet lite grått och trist, så här i brytningstiden mellan vinter och vår? Så här kan du pigga upp med växter som fungerar även så här års. Placera dem tillsammans med dina utvalda favoritting för att skapa vackra stilleben. 

Som en tavla!

som en tavla
Ett gammalt rullbord kan bli den perfekta platsen för din nästa kruk-installation! Här har man valt idel vita krukor, med fat och assietter från second hand som färgaccenter. En almanacksbild från Frankie press förstärker retrokänslan. Med en liten spegel reflekteras ljuset i rummet, och här har den placerats strategiskt i samma höjd som fredskallans eleganta blommor. Ljusstakarna är från -Tiger, och kostade bara någon tia styck. På rullbordets nedre hylla fungerar växten plättar i luften väldigt fint, inte minst som skön ”rufsig” kontrast till de stela, mörka bladen hos ispiggen.

Vackra ting

vackra ting

Varför inte sätta fram några retrotallrikar mitt bland alla växterna? Kanske påminner de om barndomens somrar? De här assietterna heter Pall och har formgivits av Stig Lindberg. Med en supertrendig origami-trana som dekor får hela arrange-manget en modern touch. Kanske något att pyssla med i väntan på våren? Googla på ”origami” så får du upp kompletta -vik-beskrivningar.

Glada blad

glada blad

Visst blir man glad av åderblad?  Denna krukväxt heter egentligen Fittonia verschaffeltii och finns i flera färger. Kommer ursprungligen från Peru och trivs i ett skuggigt fönster med regelbunden -vattning.  En dusch då och då uppskattas.

Text: Lisbeth Frisk. 
Foto: Monika Norrby