PixelImage

Inbrottsskydd: Hemlarm stoppade tjuven

Hemlarm stoppade tjuven

Agneta missade att sätta upp larmbolagets dekaler när hon bytte fönster. Troligen var det en anledning till att tjuvarna valde att bryta sig in i hennes hus. Tack vare att larmet utlöstes, hann de inte få med sig något.

- Det är verkligen en psykisk chock, säger Agneta om det inbrott hon blev utsatt för. Även om det bara är saker, är känslan av att någon tar sig in i ens hem väldigt, väldigt läskig.

Agneta var bortrest när hennes hem blev utsatt för inbrott. Hon hade larm installerat, men eftersom mobilen låg längst ner i väskan, hörde hon inte när larmbolaget Sector Alarm ringde. Turligt nog hade larmcentralen även Agnetas sons telefonnummer och fick tag i honom.

Larm med kamera

Eftersom Agneta har ett larm med kamera, kunde larmtjänsten berätta hur tjuvarna tagit sig in och att ingen fanns kvar i huset. Larmbolaget såg även till att polisen åkte till huset.

Tack vare att Sector Alarm ringde, slapp Agneta och hennes familj obehaget av att oförberedda komma hem till ett uppbrutet hus. De kunde också vara helt säkra på att ingen inkräktare fanns kvar.

Larmet skrämde tjuvarna

Skador på fasaden, nerslitna gardiner och oordning i några rum blev facit för inbrottet. Några värdesaker fick tjuvarna inte med sig. Den lyckliga utgången tackar Agneta sitt larmsystem för.

- När tjuvarna kom in, utlöste larmet. Då blev de rädda och stack ganska direkt.

- Jag känner mig väldigt trygg med att det finns någon som har koll, och att det är ett bra samarbete med polisen, säger Agneta om sitt larm.