PixelImage

Hantverkare: Så hittar du rätt

Hantverkare: Så hittar du rätt

Utan rekommendationer från bekanta kan det vara svårt att hitta pålitliga hantverkare. Men Axel Baur och Sandra Siby tog hjälp av tjänsten Brabyggare.se och fick napp direkt.

Foto: Anna Sigvardsson

Det unga paret flyttade in i sitt hus på Hisingen i Göteborg hösten 2012. Huset är byggt 1932, och stora delar är fortfarande i originalutförande.

– Det finns en hel del att ta om hand i ett sådant här hus, men vi bestämde oss direkt för att göra det pö om pö, berättar Axel Baur.

Det första de gjorde var att sätta in en kamin, och i samma veva började de förbereda för nya eluttag. De ville gärna låta någon göra en total översyn av elen i huset, men visste inte vem de skulle vända sig till.

– Vi hade inte så många bekanta som hade skaffat hus, så vi kunde inte få rekommendationer – vilket kan kännas som den säkraste vägen att hitta rätt.

Istället valde de att använda sig av tjänsten Brabyggare.se och beskrev sina behov – vilket resulterade i ett snabbt svar från en firma. De gick in på Brabyggare.se och kollade vad firman hade fått för omdömen från andra kunder, och de kände snabbt att det verkade vara ett pålitligt bolag.

Brabyggare.se genomför dessutom en bakgrundskontroll på alla anslutna företag.

– Det här blir nästan som att få rekommendation från någon man känner, eftersom det är verkliga kunder som skriver precis vad de tycker, säger Axel Baur.

De lät uppgradera elen i källaren, byta elcentral och sätta in jordfelsbrytare i samband med att de fick nya eluttag på entrévåningen.

– Det fungerade väldigt bra, och nästa steg när det gäller elen blir att fixa allt på övervåningen. Då kommer vi definitivt använda oss av Brabyggare.se igen – det är en tjänst som vi känner är användbar och som ger en extra trygghet i sådana här lägen.

Text: Peter Wiklund