PixelImage

Fukt: Frågor och svar om mögelskador

Fuktskador- frågor och svar

Fukt och mögelskador i hemmet är en villaägares stora skräck. Här tipsar våra experter dig om vad du ska göra för att undvika att det händer och hur du ska gå tillväga om du redan har drabbats av fuktskador.

Fukt i torpargrunden

Har torpargrund på trävillan. En pump som ska öka trycket på vattnet i huset har stått och läckt en längre tid.Vatten verkar dock bara ha runnit ner i gruset. Bör vi göra fuktmätning och skadekontroll?

Läs svaret här!

Fasadmögel

Vi har röd tegelfasad på huset. På vissa ställen har det blivit grönt och vitt utanpå teglet. Är det något man kan åtgärda och hur?

Läs svaret här!

Fukt mellan fönstren

Jag bor i ett hus från 1800-talet. Vi har några gamla tvåglasfönster i huset där det samlas fukt. Hur gör jag för att få bort fukten och hålla den borta?

Läs svaret här!

Fuktspärr i badrum

Är det samma krav på fuktspärr om man installerar en duschkabin?

Läs svaret här!

Fuktskador i golvet

I fall det hade funnits fuktskador i golvet, är köparen då skyldig att låta göra en provborrning under besiktningen och måste säljarna tillåta det?

Läs svaret här!

Fukt i källaren efter dränering

Dränerade och isolerade runt huset. Märkte i våras att det i ett av rummen, en utbyggnad bakåt som används som förråd/verkstad, läcker in vatten på golvet genom väggen när det regnat ordentligt.

Läs svaret här!

Mögelskada i bastun

Jag har fått vitt mögel på golvet i min bastu längs kanten mot en yttervägg. Anticimex har tittat på det, men inte gett några råd för åtgärd direkt. Han ansåg att fukten kom underifrån. Vad tycker ni att jag ska göra?

Läs svaret här!

Är det mögel eller alger på fasaden?

Vi bor i ett hus där fasaden är enstegstätad med puts. På putsen på en av väggarna har vi upptackt flera gröna fläckar. Är detta mögel eller kan det vara algpåväxt? Hur åtgärdar man på bästa sätt?

Läs svaret här!

Mögel i garage

För ett par år sedan märkte jag svartmögelpåslag i garaget. Garaget är uppvärmt med två radiatorer och ligger under vardagsrummet. Blir genomströmningen för dålig?

Läs svaret här!

Fuktskada i tapeten

Vi bor i ett gavelradhus i betong med målad tegelfasad. I övervåningens gavelhörn som vetter mot söder ses en misstänkt fuktskada i tapeten från golv till tak. Vilka åtgärder kommer att behövas?

Läs svaret här!

Vill du veta mer?

Allt du behöver veta om mögel