PixelImage

Odla i kruka: Blomsterprakt i höstens färger

Blomsterprakt i höstens färger

Vi fyller utekrukor och korgar med härliga höst­arrangemang!

Tänk i färg och form och pröva gärna något nytt. En krusig cyklamen, dekorativa taklökar eller varför inte en praktfull hortensia?

blomsterprakt
Pilkorg från Bo grönt. Blommor från Blomster­landet samt Lantliv & trädgård.

Blickfång vid entrén

Höstprakt med färgstark krysantemum i kombination med den perenna rosa ljungen, Calluna vulgaris, som många tycker är vackrare än den vanliga höstljungen. Så här års brukar det finnas stora fina kryddplantor som t ex salvia och timjan. De klarar sig ute tills frosten kommer, liksom krysantemum. Det är också trevligt att pynta med aubergine och några slånbärskvistar.

röd blomsterprakt
Både slinga och urna från Lantliv & trädgård.

Rost är rätt!

Den rosa bärljungen är fin att kombinera med cyklamen i vitt och cerise och den perenna alunroten som bl a finns vackert rostfärgad. Jorden har täckts med mossa och bladslingan i metall matchar den rostiga järn­urnan.

blomesterprakt lantliv

Fint att ta vara på

Se dig omkring i trädgården, säkert finns det gott om material till en riktigt fin höstbukett. Här har vi plockat fröställningar av plymspirea, kvistar med rosenknoppar, kornell, senblommande kaprifol och delvis gröna fläderbär. Fröställningar från utblommade solrosor och en kvist med björnbär är andra dekorativa inslag.

Ur medlemsmagasinet Villaägaren nr 4-10
Text: Sigrid Hallén Schutt
Foto: Susanne Almers