PixelImage

Om oss

Vi hjälper dig

I mer än 60 år har Villaägarna på olika sätt arbetat för att hjälpa dig i vardagen som husägare. Det tänker vi fortsätta med.

Att äga sitt hus betyder olika saker beroende på vem du frågar. För någon kan det handla få skapa sitt drömboende, för andra en rent praktisk lösning på ett problem.

Oavsett synsätt ställer husägande stora krav på dig. Du ska på egen hand eller tillsammans med din familj ta det fulla ansvaret för din boendesituation.

Vi är alla olika. Det som är lätt för någon är svårare för någon annan. Och vissa problem går inte ens att lösa utan att man går ihop och säger ifrån tillsammans.

Därför finns Villaägarna. Vi hjälper dig.

Världen omkring oss förändras, vi blir äldre, familjen växer. Det enda säkra är att vi alltid, på ett eller annat sätt, behöver någon att lita på när det blåser.

Sedan 1952 har vi oavbrutet arbetat för att göra din vardag enklare. Problemen har skiftat över tiden. Men behovet av hjälp och stöd är konstant.

När fastighetsskatten gjorde att många inte klarade av att bo kvar i sina hus arbetade vi hårt för rimligare villkor.

Vi rycker ut när enskilda hamnar i kläm: skojarföretag som försöker blåsa dig eller kommuner som vill ha hundratusentals kronor i avgift för en väg som alla har behov av. Vi finns där.

När vi sett hur olika marknader inte fungerat på ett bra sätt för dig som konsument, så har vi gett oss in i getingboet. Vi har lanserat en egen försäkring, en bank och garantier för att du ska slippa få problem med hantverkare.

Allt detta har vi gjort för att lyfta problemen från dina axlar, i mer än 60 år.

Vilka problemen är imorgon vet varken vi eller någon annan. Men räkna med att vi kommer att ta oss an dem också.

Fakta om Villaägarna

 • Förbundet har ca 310 000 medlemshushåll
 • Partipolitiskt obunden
 • Medlemsarbetet bedrivs lokalt, regionalt och nationellt
 • Huvudkontor i Stockholm och sju regionkontor från norr till söder
 • 250 lokalföreningar tillvaratar medlemmarnas intressen på lokal och kommunal nivå
 • Kvalificerad kompetens inom förbundets verksamhetsområden intressepolitik, rådgivning och medlemsförmåner – såväl rikstäckande som regionala och lokala.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.
Kommentarer
regler. Jag godkänner att Villaägarna hanterar mina uppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Kommentarer förhandsgranskas ej, kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen.

Sorteringsordning Nyast först |  Äldst först |  Högst betyg

 • Jakob Eliasson Inlägg : 30
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Jakob Eliasson 2016-01-27
  Hej Bengt!
  Osäker på vad du menar med källa. Att HAV har lagt ett förslag till regeringen är ett faktum som knappast kan ifrågasättas. Det har varit på remiss och bereds i regeringskansliet. Huruvida det kommer en proposition beror delvis på vårt och andras opinionsbildande i frågan. Villaägarna är kritiska till förslaget. Förstår inte vad av detta som påminner om försäljning av stöldlarm.
  mvh
  Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef Villaägarna
 • Bengt Brorsson
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Bengt Brorsson 2016-01-26
  Fick med dagens post ett säljbrev från er med rubriken: Äger du ett hus med enskilt avlopp?
  Ni hänvisar till HAV, men anger ingen källa. När beslöt riksdagen om denna utredning och finns det någon proposition? Har den varit ute på remiss?
  SNÄLLA, VAR LITET PROFESSIONELLA OCH FÖRSÖK INTE MED METODER SOM PÅMINNER OM att det ringer på dörren och en herre/fru säger "Köp stöldlarm idag Du skyddar dig från inbrott". Lyft er över den nivån!
  Hälsar Bengt
 • Jakob Eliasson Inlägg : 30
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Jakob Eliasson 2015-10-28
  Hej Anonym!
  Partipolitiskt obunden betyder inte opolitisk. Förbundet arbetar med många politiska frågor, och lyfter de boendes intressen. Ibland håller vi med somliga partier, ibland andra. Motståndet mot fastighetsskatten är den fråga som förbundet jobbat längst med och är mest förknippad med. Vi bevakar löpande vad regeringen – oavsett vilka partier den består av för ögonblicket – tar sig för i frågor som är viktiga för medlemmarna. /Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef.
 • Anonym
  Rapportera inlägg
  Våra medlemmars betyg
  Anonym 2015-10-27
  Hej.
  Jag är medlem i villaägarna men funderar starkt på att gå ur eftersom ni inte följer det som står i er fakta ruta, att ni är partipolitiskt obundna.
  Jag blev väldigt frustrerad när jag igår fíck samtal från er och personen pratar om vad ni gjort om bla fastighetsskatten och kommenterar att "om inte den nya regeringen hittar på nåt" med klar riktning att villaägarna står bakom alliansen politik.
  Även om det är bra för mig personligen med att fastighetsskatten är borta så kan man ju fundera.